Policajti spod Tatier boli hromadne darovať krv

12.04.2010 Poprad

Poprad 12. apríla (TASR) – Do popradskej nemocnice dnes prišli darovať krv mestskí policajti z Vysokých Tatier a Kežmarku.
Celkom sa nazbieralo 12 darcov, z toho však dvaja neprešli, takže krv darovalo celkom osem príslušníkov policajného zboru a dve pracovníčky mestského úradu vo Vysokých Tatrách.
Tvorcom tejto myšlienky hromadného darovania krvi je zástupca náčelníka mestskej polície vo Vysokých Tatrách Jozef Štefaňák, ktorý je sám dlhoročným darcom. \"Keď to niekomu môže pomôcť, tak to určite rád urobím, stretávame sa s rôznymi úrazmi pri našej práci, takže vidíme, aké je to potrebné. A koniec koncov, človek nikdy nevie, kedy to bude sám potrebovať, \" konštatoval.
Takto hromadne chodia policajti spod Tatier darovať krv už druhý rok. \"Možno to pritiahne ďalších ľudí, ktorí budú chcieť pomôcť takýmto spôsobom a nie len z radov polície, \" zhodnotil na záver Štefaňák. Policajti z Vysokých Tatier už prišli krv darovať štvrtýkrát a svorne zhodnotili, že pokiaľ to bude naďalej v ich silách, určite v tom budú pokračovať.
 

Vyberte región